07 januari  2011 
Elöverkänsligas Riksförbund - www.feb.se
 Svenska Sidorna
Litteratur, Videofilmer och annat Studiematerial om Elöverkänslighet

OBS! För böcker eller annat material, som beställs från Elöverkänsligas Förbund, tillkommer en portoavgift på ca 55 Kr.

Videofilmer

Videofilmer om elöverkänslighet och elektromagnetiska fält.

Stockholms socialförvaltnings seminarie om elöverkänslighet (inspelad 8/4-2003) (speltid okänd)
Ny videofilm om elöverkänslighet från Stockholms socialförvaltning
Större delen av seminariet (utom doc. Olle Johanssons föredrag) filmades.

Strålande tider ( 2002 ) (speltid 42 min)
Filmen STRÅLANDE TIDER visar hur det är att drabbas av elöverkänslighet i en tid då många anser det vara inbillning. Filmen innehåller möten med elöverkänsliga, medier, läkare, forskare och myndigheter. Filmen är lämplig att visas för dem som inte är så insatta, t ex oförstående anhöriga eller myndighetspersoner som inte kan eller vill förstå dig som är elöverkänslig. En personlig film av Marlene Högmark, 25 år, Elöverkänslig och nyexaminerad Filmregissör.
Filmen är producerad med stöd från SIF och FEB - Elöverkänsligas Riksförbund.

Strålande framtid om att vara elöverkänslig (speltid 32 min)
Här får du träffa Erik Eriksson under hans studietid för att bli lärare. En berättelse om att vara ung och elöverkänslig och hur det mot alla odds ändå kan ordna sig.
Filmen är producerad med stöd av Allmänna arvsfonden, Civilingenjörs-förbundet, Film i Dalarna,  Föreningen för El- och Bildskärmsskadade,  Svenska Filminstitutet.

Elektromagnetiska fält och människan (speltid 65 min)
Vi människor har levt här på jorden i hundratusentals år och vi har anpassats oss till vår miljö. Idag omger vi oss med elektriska apparater, datorer och annan elektronik. Vi har elledningar i gator och husväggar och i lyfter vi blicken mot hustaken ser vi ofta en skog av master.
Frågan är om den elmiljö vi har skapat kan påverka vår hälsa?
I filmen Elektromagnetiska fält och människan som producerats vid Göteborgs universitet, berättar tio svenska forskare om sitt arbete med dessa frågor och vilka svar de funnit.
Filmen är producerad med stöd av Boverket, Cancer- och Allergifonden, Civilingenjörs- förbundet, Föreningen för El- och Bildskärmsskadade, Svenska Industritjänste-mannaförbundet, Sv. Elektrikerförbundet, Statstjänstemannaförbundet, Tandvårdsskadeförbundet samt Tjänstemannaförbundet HTF.

Video på engelska som kan beställas via internet.
PublicExposure: DNA, Democracy and the Wireless Revolution VHS/PAL (58 min.).
Co-producedby Libby Kelley, CWTI and EON International, first place award at the Santa Cruz Earth Vision Film Festival, 2001.
http://www.energyfields.org/film_order.html


Annat Studiematerial